Vinja på besøg ved Kalvekød.dk
Vinja.dk var på besøg hos Søren Thomsen der driver Kalvekød.dk. Søren har en fin gammel gård mellem Kolding og Vejle, hvor han lever af at opdrættet tyrekalve. Gården har et rigtig flot gammelt stuehus, som er det er virkeligt gammelt. Eftersigende helt tilbage fra 1550 altså over 450 år, det er jo helt vildt.
Konceptet bag produktionen er at tyrekalvene bliver opkøbt ved en række landmænd, der driver specialiseret mælkebesætninger. For at frigive resourcer vælger man at skille sig af med tyrekalvene, og beholde kun kvierne der senere bliver til nye malkekøer. Her er det Søren komme ind i billedet og aftager disse tyrekalve og feder dem op.
Gården er specielt indrette til at kalvene, der har god plads i staldene og masser er frisk halm at boltre sig i. Kalvene får i de første tid mælk, som bliver rationeret under kyndig opsyn. Det er meget vigtig at kalvene får den foder de har brug for, på den måde trives de bedst muligt. Det kræver et skarpt øje får dyrene og at man mange gange dagligt følger og læser de små signaler. Dette håndværk har Søren lært fra mange års erfaringer med at passe dyrene.
Størstedelen af dyrene slagtes og sælges engros, men det også muligt at købe bestille kød direkte fra hjemmesiden kalvekød.dk. Det er primært udskåret, som en kvart kalv. Hvilket svarer til 30-35 kg kød, hvis man regner benene fra. På den måde får man super kvalitetskød og 100% sporbarhed.
Her er en række billeder taget på gården i sidste weekend.
Der er både de “røde” kalve og de sorthvide kalve. Der er ingen tvivl om at dyrene har det rigtig godt ved Søren Thomsen og Kalvekød.dk.
Læs mere om Søren Thomsen og hans kalvekød på kalvekød.dk
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!