WordPress multisite

,

Går du og overvejer at lave starte et netværk at wordpress hjemmesider, så er her nogle overvejelser fordele og ulemper du skal gøre dig.

Fordele:

Det smarte ved et multisite, er at det gøre det nemmere at administrere mange hjemmesider på en gang.  For eksempel behøver du kun installere dine plugins en gang og de vil tilgængelige på alle hjemmesider samtidigt. Du behøver kun opdatere din plugins en gang, for at have alle sites opdateret.

Hvis du har forskellige brugere, kan de tilgå alle sites med samme login.

Ulemper:

Det kræver mere viden omkring wordpress at drive et netværk af sites. Rent teknisk er det flere krav der skal tages hensyn til for at multisite performer ordentligt.

Ikke alle plugins er kompatible med multisite, og sammen spillet mellem plugins og forskellige themes skal testes grundigt. Da alle sites bruger den samme installation, vil alle sites få samme fejl eller nedbrud hvis du ikke ved hvad du laver.

Først og fremmest skal man have et grundigt kendskab til wordpress, før man springer ud i multisite. Overvej hvilket projekt du skal lave hjemmeside til, for at finde ud af om der er en fidus i at bruge multisite. Hvis du har brug for at drive mange hjemmesider hvor der er funktionaliteter der går igen, kan wordpress multisite være en mulighed.

Har du derimod brug for at bygge mange forskellige og komplekse hjemmesider, er det ikke så oplagt at gå efter multisite løsningen.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *