Hedelam
Så er det ved at være påsketid og det er sæson for at spise lam, her ved Vinja.dk kan vi anbefaler kød fra hedelam.dk. Hedelam bliver drevet af Åse Svendsen som startede som fåreavler nærmest ved en tilfældighed da hun fik et par flaske lam tilbage i 1994. Det der startede som et par flaske lam har i dag udviklet sig til omkring 500 moder dyr, og er blevet til en levevej for Åse.
Gården ligger i sønderjylland mellem Toftlund og Ribe, hvor Åse’s oldefar startede tilbage i 1919 hvilket gør Åse til tredje generation på gården, landbruget drives uden sprøjtemidler men er ikke certifceret økologisk da dyrene drives rundt på størrer arealer i vinterhalvåret heriblandt også på arealer der ikke drives økologisk.
Strategien er at der dyrevældfærd giver gode produkter, dette har vist sig give pote da Åse har vundet flere priser for kødkvaliteten. I følge Åse handler det om at være opmærksom på dyrerne og i praksis handler banalt set om at tilbringe meget tid med dyrene, for derved nøje at holde øje med hvordan dyrene har det.
Det unikke ved hedelam er at fårene får lam løbende hele året rundt, Åse har som den eneste i Danmark et specielt får race der er istand til at føde på forskudte tidspunkter. Hvor får normalt vist bliver drægtige på et bestemt tidspunkt af året, og derved også får lam i et kort tidsinterval. Her kan hedelam levere frisk lamme kød året rundt til glæde for de danskere der sætte pris på lam. Hedelam’s produkter kan købes i en række kvickly butikker landet over, for nærmere inf ormation se hedelam.dk eller kontakt Åse Svendsen på tlf 23931172.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!