Sødam økologiske kyllinger

Gården Sødam ligger i ude i det vindforblæste vestlige sønderjylland, her bliver nogle helt unikke danske kyllinger opdrættet.

Den gamle gård, der i første omgang blev opførte som fiskehus i 1554 ligger på en såkaldt varft, en forhøjning som gør at gården ikke bliver revet med ved højvande og stormflod. Siden 1994 har Hans og Elin Johnsen haft gården, hvor de har opdrættet økologisk fjerkræ siden 2000. Det er ikke bare hvilke som helst kyllinger der bliver lavet på gården, de er nemlig en del af menukortet på Noma, Relæ, Kong Hans, Søllerød kro og Geranium

Hans Johnsen må siges at være en innovative og driftige skikkelse i det så famøse udkantsdanmark, hvor han efterhånden har fået etableret et produktions apparat der har fået Sødams kyllinger på landkortet  Han har bygget sit eget kyllingslagteri i nærheden af gården i et nedlagt lokalt mejeri, som vidner om at der bliver tænkt ud af boksen. På Sødams hjemmeside kan der købes deres egne økologiske kyllinger, som frit bliver leveret direkte til din hjemme adresse. Udover kyllinger er der kalkun, pålæg og pølser på webshoppen.

Grunden til den unikke kvalitet Sødam kyllinger har, stammer fra den ideologi der ligger bag måden at opdrætte på. Kyllingerne skal udsættes får mindst mulig stress i gennem deres opvækst, det betyder at der er tænkt over hver eneste detalje fra udklækning til slagtning. Der bliver sågar spillet musik i kyllingestalden, for at berolige kyllingerne. Dyrenes foder er en vigtig brik i hvordan en Sødam kylling smager, der har Hans Johnsen en helt speciel foder sammensætning der bla. består af ærter og byg ensilage. Det handler om aldrig at gå på kompromis, hvilket må sige at have givet resultater for Sødam. Ved siden af gården og slagteriet har Sødam også deres egen gårdbutik, hvor der udover egne produkter sælges lam, får, svin og oksekød samt årstidens grøntsager.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *