Schnitzler i hyldebærsaft i akkompagnement med snefygning.
Schnitzler i hyldebærsaft i akkompagnement med snefygning.
Af: Christian Nielsen fra TasteItOutSite 22/02/2013
Igen har vi, Thomas og Christian, været ude at nyde det danske vintervejr, tændt et hyggeligt bål og lavet mad i røg og sne.
Den 20. februar pakkede vi igen bålgryderne ned, klappede spisebordet sammen og fyldte rygsækken med gode råvarer – bl.a. med skinkeschnitzler vi havde fået fra Andreas fra Vinja.dk. Grissebasserne har levet et godt og sundt liv hos landmanden Karsten Wrang fra Asserballegrisen.
Vi kørte fra Århus ud til et hyggeligt sted tæt ved Sletterhage fyr. Her havde vi udsigt over marker og det smukke Kattegat. På en sådan tur med temperaturen under nul grader og en strid vind, er det vigtigt at holde sig varm. Derfor begyndte vi med en lille en til halsen. Derefter satte vi et bål op, så vi havde rigeligt med gløder til maden.
Maden tilberedte vi på følgende måde:
Vi svitsede kødet på en pande med smør. De to første stykker kød kom i bålgryden sammen med hjemmelavet hyldebærsaft. Derudover 3dl mørkt øl, en stor skefuld lynghonning, en skive brieost, mandler, kanel, lidt kommen, hvidløg, løg og et æble.
Derudover skrubbede vi nogle kartofler og skrællede nogle jordskokker, som vi kogte med lidt salt. Mens der stadig var lidt bid i grøntsagerne, tog vi dem op og efterfølgende svitsede vi kartoflerne på en pande med smør, til de blev helt gyldenbrune.
De sidste to stykker schnitzel kom vi på panden med nogle mandler og godt med smør. Vi rullede kødet sammen og stak grillspyd igennem dem og indeni rullen, var der godt med brieost i. Udenpå fik kødet et tykt lag med lynghonning. Derpå svitsede vi hele herligheden igen til osten var næsten smeltet.
Vi brugte alt i alt ca. 7 timer på bål, tilberedning, spisning og generel hygge:)
Vi havde en fantastisk tur. Bare se at komme af sted med dig.
Få en fornemmelse af stemning ved at lave mad udendørs ved at se denne
VIDEO 🙂
Tak til Christian Nielsen fra aktivtfriluftsliv.dk
og Karsten Wrang fra asserballegrisen.dk
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!