Frisk mælk fra automat

På vejlskovgård syd for Odder har landmand Hans Jakob Fenger fået monteret et mælke automat hvor med private forbruger kan købe frisk mælk fra gårdens køer direkte igennem en automat.

Hans Jakob fik ideen da han var på skiferien i Østrig, hvor det er langt mere udbredt at købe frisk mælk direkte fra den lokale landmænd. Systemet med automat og behandling af mælken er importeret, og er altså ikke nogen ny opfindelse. Mælken bliver pasteuriseret og lever op til fødevarermyndighedernes krav. Forbrugerne kan selv betjene sig i automaten ved at indkaste mønter og tapper i beholder Vejlskovgård stiller til rådighed. En liter mælk koster 12 kr og der er tale om sødmælk.

Når man samtidigt er ude og købe mælk er det muligt at gå rundt og se hvordan dyrene lever i det topmoderne staldbyggeri. Der lever 450 malke køer på gården og de bliver allesammen malket med robotter. Selve stald er en specielt arktiektionsk projekt der har været under planlægning igennem flere år, hvor det startede som en design konkurrence mellem en række forskellige arkitekter. Resultat stod færdig i sommeren 2012 og blevet virkeligt flot, det staldanlæg harmonere godt med de gamle landbrugsbygninger der ligeledes er tilknyttet Vejlskovgård.

På den måde er Vejlskovgård på flere måder et besøg værd, både for unge og ældre.

Spørgsmål til denne artikel, henvend til info@vinja.dk

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *