Fanø Laks

En unik specialitet der bliver produceret på den lille ø i vadehavet, er Fanø laks. Laksen bliver koldrøget, det betyder som i ordets forstand at laksen bliver røget ved en meget lav temperatur. Fanø Laks bliver produceret på fisk der stammer fra Norge, hvor de bliver transporteret i fersk tilstand og har derfor aldrig været frosset ned. Laksen bliver håndsorteret og udbenet samt kvalitets bestemt til 1. sortering. De trimmede laksesider tør og håndsaltes i et nøje tidsrum og processen består blandt andet i tilførsel af ny røg og præcise intervaller af frisk luft. Laksesiderne nedkøles og modnes undervejs i processen af flere omgange.

Fanø Laks henvender sig til kunder der er på udkig efter den bedste kvalitet og en unik smagsoplevelse. Fanø laks modtog i 2010/11 Børsens Fødevarepris for sublim smag og råvarekvalitet. Som Børsen udtrykker det: “Produktet er særdeles delikat. Balancen mellem røg og salt er perfekt, og selve konsistensen er nærmeste ubeskriveligt lækkker, på en gang fast samtidig mør i en vekselvirkning som er helt unik” Denne udtalelse cementere det unikke i Fanø Laks.

Fanø laks sælges igennem en række butikker fordelt over hele landet.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *