Lammeskank over bål

Min gode ven Christian Nielsen fra www.aktivtfriluftsliv.dk, biddrager med denne opskrift til vinja.dk. Lammekødet er af den fineste kvalitet der kan opdrives i danmark, det kommer nemlig fra hedelam. Udskæringen der er blevet brugt til denne opskrift er lamme skank, som er velegnet til simre over svag varme i lang tid.

Ingredienser:
– Lam fra Sønderjylland
– Gulerødder
– Løg
– Hvidløg
– Kartofler
– Jordskokker
– Porrer
– Hybenmarmelade
– Krydderier: Salt, peberkorn, timian, (lidt rosmarin)
– En mørk øl (7,2%)
– Citron
– Vand

Simremad i gryde over bål
Det hele er lidt på gefühl så jeg har ikke noget med til at måle og veje.

Først brunes kødet i bålgryden med et skvæt olivenolie. Det tager ca. 5 – 10 min.
Herefter kom jeg lidt af alle ingredienser i, for at give smag i tilberedningsprocessen som tog små 4 timer. Jeg hældte til at begynde med ca. 2 liter vand i. Det er vigtigt at man ca. engang hver 45min ser til retten om der skal hældes mere vand i. Jeg gjorde dette 3-4 gange hvor jeg hældte ca. 0,75l vand i pr. gang.

En time inden vi gerne ville spise (da havde retten simret i ca. 3 timer) tilføjede jeg resten af ingredienserne hvilket vil sig: en halv øl, saften fra en halv til en hel citron, en del mere af alle grøntsager, flere krydderier og mere hybenmarmelade.

Stegt lam over bål
Man bliver oftest rigtig sulten af at tilberede dejlig mad over bål. Så for at befri os selv fra alt for mange pinsler tog vi en af lammestykkerne og lagde på en rist over bålet.

Lammet havde vi tilberedt ganske simpelt:
– Stukket små stykker hvidløg ind i kødet
– Smurt kødet ind i olivenolie med salt, timian og ganske lidt rosmarin

Denne forretssnack blev fantastisk og gjorde faktisk det modsatte af det planlagte. Vi blev endnu mere klar på at komme i gang med nytårets hovedret – sulten var slet ikke blevet mindre på mere lam:)

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *