Glaseret svineskank med kartoffelmos
1 skank.
2 spke. koianderfrø
1 chilli
1 cm. ingefær( fint hakket)
1 stor spke honning
1 dl soya
5 dl hønsefond (eller vand med boulliongterninge)
Rist først korianderfrøne af på en pande og knus dem derefter i en morder sammen med ingefæren og den snittet chill.
sauter det af i en stødejerns gryde tilsæt honning og lad det bruse op.
tilsæt soya og fond og lad det koge op.
kom skanken i gryden, og på med låget.
ind i en forvarmet ovn (175 C) i ca 2 – 3 timer. kig til den vært halve time og kom lidt af væsken over skanken, så den ikke tøre ud.
skanken er færdig når du kan pille den fra hinanden med to gafler, og når saucen er en tyk glase.
Kartoffelmos.
2 store bagekartoffler ca. 500 g
og 200 g smør skåret i terninger
0.5 dl mælk
koge kartofflerne helt møre mos dem sammen med smøret med et piskeris. når kartofflerne har suget alt smøret i sig hælder man det lune mælk i. smag til med salt og peber.
Svinekødet til denne opskrift er fra en lokal mikroproducent på als i sønderjylland, se mere på www.asserballegrisen.dk, opskrift er lavet af Morten Rosengaard
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!