Forloren hare med Fennikel salat.

Forloren hare med Fennikel salat.DSC_0319

Opskrift til 4 personer.

Forloren hare:

500 g hakket svinekød
40 g rasp
1 dl fløde. ( hvis man gerne vil bruge mælk må man gerne det)
2 æg
1 løg hakket meget fint.
200 g bacon i tern.
150 g bacon i skiver.
2 cl Cognac. ( kan undlades)
salt og peber.

Rør kød, rasp, løg, æg og fløde til en fars.
Steg bacon ternene gyldne (og lad dem dryppe af på et par stykker køkkenrulle) og rør det i fasen sammen med cognac´en. Smag til med salt og peber.

Form farsen til en hareryg og fold bacon skiver omkring. Enderne skal under farsen for at opnå det pæneste produkt.
Kom haren over i et smurt fad og bag den i en forvarmet ovn 225 C i 15 min, derefter bages den færdig ved 175 C i 30 min.

Fennilkesalet:

3 stor fennilker

dressing:
1 bunt purløg (meget fint snittet)
1 dl. sukker
1 dl. oliven olie.
1 dl. hvidvins eddike.
1.5 tsk grov sennerp.

Fennikkel snittes fint (gerne på mandolinjern ellers med kniv). Pisk sukker, olie og eddiker til en dressing. Tilsæt sennep. Purløg og fennikel blandes og dressingen tilsættes.

Det hakkede svinekød der er brugt i denne ret kommer fra asserballegrisen.dk. Asserballegrisen ligger på Als i sønderjylland og bliver drevet af Karsten Wrang som sælger kvalitets produkter til lokal området. Vinja.dk vil gerne sige tak til Karsten for at råvarer til denne opskrift.

Vinja.dk har alliereet sig med Morten Rosengaard for at levere denne opskrift. Morten der er uddannet kok, vil hjælpe med at lave lækre retter med lokale fødevarer.

DSC_0311 DSC_0318

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *